Alkol, tütün, kimyasal maddeler ve bunun gibi tahriş edici ürünlerden, bakteri ve virüs kökenli enfeksiyonlardan, alerjilerden kaynaklanabilen gastritin (ya da mide iltihabı ), ivegen biçiminin başlıca belirtileri arasında yemeklerden sonra midede rahatsızlık duygusu, bulantı, kusma, ekşime, iştah yitimi, mide ağrıları ...
Bazı hastalarda ise şişkinlik, dolgunluk hissi ve geğirme gibi hafif belirtiler görülür. Fakat tedavi edilmezse uzun vadede; mide ülseri, onikiparmak bağırsağı ülseri veya mide kanseri gibi hastalıklara zemin hazırlayabilir.
Helicobacter pylori bakterisinin, dünyadaki en yaygın enfeksiyon olduğunu ve zamanında tanı konulup tedavi edilmezse ileride mide kanserine neden olduğunu vurgulayan Gastroenteroloji Uzmanı Dr.
Mide mikrobu bitkisel tedavisi için en çok bilinen bitkisel desteklerden biri brokolidir. 100-150 gram brokoliyi 5-6 dakika haşladıktan sonra suyunu içip, tanelerini de tüketebilirsiniz. Sabah ve akşam aç karnına brokoli yediğinizde alacağınız verim yükselecektir.
Yapılan tetkik ve teşhis ile beraber antibiyotik ve ilaç desteği, mide iltihabını geçirme noktasında en önemli etmenlerdir. Düzenli yapılan kontroller de tedavi ile beraber yaklaşık 2 hafta içerisinde bu rahatsızlık son bulur.
Mide iltihabı ya da gastritin klinik olarak herhangi bir belirtisi yoktur. Ancak eğer karnınızın üst orta kesiminde şikayetiniz varsa doktorun ilk tanısı daima gastrittir. Bu durum huzursuzluk, şikayet, ağrı, kusma ve hazımsızlık gibi şikayetleri getirir ve gastrit neden olarak görülür.
Yapılan tetkik ve teşhis ile beraber antibiyotik ve ilaç desteği, mide iltihabını geçirme noktasında en önemli etmenlerdir. Düzenli yapılan kontroller de tedavi ile beraber yaklaşık 2 hafta içerisinde bu rahatsızlık son bulur.
Gastrit ve ülserin çözümlenmesi için öncelikle aynısafa bitkisinin kullanılması gerekir. 21 gün Aynısafa bitkisinin kullanılmasının ardından bir hafta ara ile 21 gün daha brokoli kürünün uygulanması gerekir. *Midede bulunan Helicobacter pylori için önerimiz brokolidir.
Uygun olmayan ortamlarda saklanan veya açıkta uzun süre bekletilen yiyecekler mide -bağırsak enfeksiyonunun en büyük nedeni olarak görülüyor. Sıcak ortamda mikroorganizmalar kolayca çoğalarak gastroenterit adı verilen mide -bağırsak enfeksiyonuna yol açabiliyor.
Doktorunuzaynı zamanda mide iltihabı sonucu ortaya çıkan mide kanamalarının birbelirtisi olan dışkıda kan olup olmadığını test edebilir.
Midede yanma, ağrı ve şişkinlik gibi belirtilerle kendini gösterebilen gastrit, mide iç duvarının iltihaplanması anlamına gelmektedir. Önemsenmeyerek tedavisi geciktirilen gastrit sorunu, kansere kadar gidebilen ciddi hastalıklara zemin hazırlayabilmektedir. Gastrit mide iltihabı olarak da bilinmektedir.
SON YAZILAR
Olayın eş anlamı nedir?
Michael Jackson Türkiye'de konser verdi mi?
Gülay Özdem evli midir?
Tablette saat nasıl düzeltilir?
Makro Ekonomi Mikro Ekonomi nedir?
Hz Ümmü Eymen kimdir?
1 cc kaç ml?
Eti kakaolu bisküvi kac kalori?
Demir madeni nerelerde kullanılır 4 sınıf?
YHT Business yemekli mi?
Baklava kaç günde tüketilmeli?
Arabada müzik dinlemek için USB hangi format?
Istanbulda hangi hastanede pedagog var?
Kripta nedir tıp?
1990 nasıl okunur İngilizce?
Birtakım kelimesi nasıl yazılır TDK?
Mide fiziksel sindirim yapar mı?
Parasailing kaç dk sürer?
Mıhlama hangi Ilindir?
Vitalis müsli nasıl yenir?
Yoğurt tutmazsa ne olur?
Samsung a20 rehber çöp kutusu nerede?
Kediler çikolata tadı alır mı?
Acur kornişon turşusu nasıl yapılır?
352 Hangi şehir?
Los Angeles'da şu an hangi mevsim?
Panoya kopyalanan nasıl silinir?
Hz İsa nerede doğmuş ve yaşamıştır?
Kipling kimin?
Kardiyak output kalp debisi nedir?
Akli meleke raporunda neler sorulur?
Egemen Korkmaz aslen nerelidir?
TVT kapandı mı?
OPPO sahibi kimdir?
Rüyada aldatıldığını görmek ne anlama gelir?
Bir su kaplumbağası kaç yıl yaşar?
Ağırlıklı Puan ortalaması nasıl hesaplanır?
Temel lise anlamı nedir?
A1 ingilizce konuları neler?
Yüksek gerilim hattı uzaklığı ne olmalı?