Kilis yöresine ait lahmacun içi nasıl hazırlanır? - Bölgenin iki önemli mutfağı olan Gastronomi kenti Gaziantep ve eşsiz lezzetlere sahip Şanlıurfa'da lahmacun içine konulan malzemeler açısından farklılık gösteriyor. Yapımında genel hatları ile taze biber, maydanoz, domates ve et konulan lahmacuna Gaziantep'te sarımsak eklenirken Şanlıurfa'da ise soğan konuluyor.


Kilis yöresine ait lahmacun içi nasıl hazırlanır?

  • Lahmacun içi için geniş bir tepsiye Kıyma, salça, rendelenmiş soğan ve sarımsak, rendelenmiş domates, ince doğranmış maydanoz, biberi, baharatları ekleyip, iyice karıştırıp yoğuralım.
  • Karışımı yaklaşık yarım saat bekletelim fırına gönderip, pişirtelim.

Kilis lahmacunu nasıl olur?

  • Lahmacun içi için geniş bir tepsiye Kıyma, salça, rendelenmiş soğan ve sarımsak, rendelenmiş domates, ince doğranmış maydanoz, biberi, baharatları ekleyip, iyice karıştırıp yoğuralım.
  • Karışımı yaklaşık yarım saat bekletelim fırına gönderip, pişirtelim.

Urfa lahmacun nedir?

Bölgenin iki önemli mutfağı olan Gastronomi kenti Gaziantep ve eşsiz lezzetlere sahip Şanlıurfa'da lahmacun içine konulan malzemeler açısından farklılık gösteriyor. Yapımında genel hatları ile taze biber, maydanoz, domates ve et konulan lahmacuna Gaziantep'te sarımsak eklenirken Şanlıurfa'da ise soğan konuluyor.

SON YAZILAR