Suyla Yapılan Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır ? ... Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın. İstediğiniz kıvamı aldığında altını kapatın.
Bu kabın içerisine dibi suya değmeyecek şekilde, yine ısıya dayanıklı daha ufak bir kap yerleştirin. Ocağın altını açın ve orta ateşte suyu kaynatın. Üstteki kabın içerisine çikolata parçalarını koyun. Kaynamaya başlayan su, buharı ile birlikte üstteki kap içerisindeki çikolatanın erimesini sağlayacaktır.
500 ml ( 2,5 su bardağı) soğuk suyu bir tencereye boşaltın.Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca, ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 2-3 dakika süre ile kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun sonra servis için kullanın.
Çikolata Sos ( Sütsüz ) Tarifi Nasıl Yapılır ? Evde her zaman süt bulunmuyor. Çikolata sos için harika bir alternatif. Vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeyi ocağa koyup göz göz olana kadar kaynatalım.
Sosu için: 2 yemek kaşığı (50 ml) yağ Bir su bardağı süt . 1 su bardağı su .
Çikolata sosu donar mı ? Çikolata sosunun içerisindeki nişasta gibi maddeler donmasını engeller. Dolaba koyduğunuzda yalnızca katılaşma olur.
"Tereyağı ya da süt ile çikolata nasıl eritilir ?" derseniz benmari usulü eritmeye başlayan çikolatanın içine azar azar süt akıtarak sürekli karıştırabilir, aynı şekilde tereyağını da küçük parçalar halinde ekleyip sürekli karıştırarak eritebilirsiniz.
Makarnalı yemek tariflerine yakışan bir sos tarifi ...1 su bardağı süt kreması, yarım su bardağı süt, 100 gr labne peyniri, yarım su bardağı ince çekilmiş fındık, 1 çay kaşığı kekik ve 1 tutam tuzu mikserle karıştırıp kısık ateşte hafif koyulaşana kadar pişirin.
Kreması için nişasta, süt, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp pişirin. Kıvamını aldıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ilave edip ocağın altını kapatın. Krem şantiyi yarım bardak soğuk sütle çırptıktan sonra soğuyan muhallebiye ilave edin. Keki şekerli sütle ıslattıktan sonra kremayı dökün.