İtalya / Grappa İtalya ' nın yöresel içkileri oldukça fazla. Mesela Limoncello'yu unutmamak lazım ama bu seferlik İtalyanların tescilli üzüm rakısı Grappa'dan söz edeceğim.
Makarna, pizza, risotto, hamur işine dayanan birçok tuzlu ve tatlılar, soslarda ise; balzamik sos, fesleğen sos, domates sos, zeytinyağı her yerde bulabileceğiniz vazgeçilmezleri. E bir de tabi ki İtalyan şarabı ve peyniri! Kahveleri ise onların en özel içeceği. Kahve içmeden neredeyse kimse güne başlamaz diyebilirim.
Jägermeister , Alman yapımı geleneksel Kräuterlikör olarak adlandırılan bir likör türüdür. 56 çeşit bitki ve baharattan elde edilen bir karışım olan içki , hazmı kolaylaştırıcı etkisi ve mide rahatsızlıklarını gidermesi ile ün yapmıştır.
Sake , Japonların pirinç ve tahıl tozundan yapılan ulusal içkisidir. Rakı ve tatlı şaraba da benzetilmektedir.
Grappa alkollü bir içecektir: hacmen yüzde 35 ila 60 alkol içeren üzüm bazlı bir İtalyan brendisidir. Şarapta olduğu gibi grappa 'nın tadı da kullanılan üzümlerin tipine, kalitesine ve damıtma işleminin özelliklerine bağlıdır.
| Rakı | |
|---|---|
| Ülke(ler) | Türkiye |
| Bölgesi | Osmanlı İmparatorluğu |
| Türü | Spirit |
| Ana malzemeler | Su, anason ve üzüm |
“Alkol faydalı olur mu canım!” demeyin. Jagermeister , içerdiği baharatlar sayesinde hazmı kolaylaştıran ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelen bir içkidir.
Kıbrıs'taki marketlerin raflarında kısa süre önce yer almaya başlayan Saki Rakı 'nın, Manisa'ya bağlı Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde 15.000 m2 alanda üretildiği, toplamda 35 milyon dolar yatırımla kurulan tesislerini gezdik.
Grappayı ve inceliklerini ADCO Gıda'nın davetlisi olarak ülkemize gelen İtalya'nın en ünlü grappa üreticilerinden Grappa Poli markasının sahibi Jacopo Poli ile konuştuk. Şarap yapımından arta kalan kabuk, sap ve çekirdeklerin damıtılmasıyla elde edilen alkollü bir içkidir.
Beyaz şarap bardağına yakın bir yapısı vardır. Grappa mutlaka soğuk tüketilmelidir. Genç grappa 8-12 santigrat derece, yıllanmış grappa ise 12-15 santigrat derecede içilir . Genelde shot olarak tüketilse de makbul olan, bardağında yuvarlayarak yavaşça keyfine varmaktır.
| Rakı | |
|---|---|
| Ülke(ler) | Türkiye |
| Bölgesi | Osmanlı İmparatorluğu |
| Türü | Spirit |
| Ana malzemeler | Su, anason ve üzüm |
İşte İtalyan yemek kültürü, italyan mutfağı özellikler ve tarihçesi.. İtalyan yemekleri çok sayıda meyve, sebze, sos ve et yemeğini içinde barındıran bir mutfaktır. İtalya'nın kuzeyinde balık, patates, pirinç, mısır, domuz eti ve peynir çeşitleri en çok kullanılan malzemelerdir.
Oda sıcaklığında 2-3 yıl rahatlıkla saklanabilirler.
SON YAZILAR
Türkiye Teknoloji takımı bursu ne kadar?
Röfle balyaj gölge nedir?
Cem ismi ne anlama gelir?
En az ram yiyen tarayıcı hangisi?
Dış Ticaret Mezunları Açıköğretimde hangi bölümleri seçebilir?
Bir kızın aşık olduğu nasıl anlaşılır?
Afyon Denizli arası tren var mı?
Bu ne çiçeği uygulaması?
Dinde şecaat nedir?
Kore maske nasıl kullanılır?
Hamilelikte hapşırmak bebeğe zarar verir mi?
Ketya ne için kullanılır?
Makror nedir?
En kolay nasıl takla atılır?
Kaburga ezilmesi ne kadar sürede iyileşir?
Teflon tavada antrikot nasıl yapılır?
Nakarat yok kim söylüyor?
Antalya Çanakkale arası otobüsle kaç km?
HDP'nin ağacı ne ağacı?
Refik Anadol Sergisi Ne zamana kadar?
TRT 1 Tozkoparan hangi gün saat kaçta?
Uçan balon gazı tehlikeli mi?
YouTube topluluk sekmesi nasıl açılır?
Eşinden boşanan kadın babasının sağlık sigortasından yararlanabilir mi?..
Murat Karayılan kimdir vikipedi?
Kardeşlerim dizisinde Asiye kaç yaşında?
Tuğçe Kazaz hangi dinlere mensup oldu?
10 sınıfta nakil yapılabilir mi?
Galaxy A6 kaç gb?
Bir cümle en fazla kaç kelimeden oluşur?
Sinem Kobal normal mi sezaryen mi?
Muaviye vahiy katibi mi?
Kaç çeşit tesbih var?
Iyi bir medya okur yazarı nasıl olunur?
Longoz Ormanı Mert Gölü nerede?
Aşure ayı ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?
Kaç tane taş var?
Bursa BUDO nereye gidiyor?
Wi fi'ye bağlanırken kimlik denetimi hatası ne demek?
CS GO ne zaman operasyon gelecek?