İtalya / Grappa İtalya ' nın yöresel içkileri oldukça fazla. Mesela Limoncello'yu unutmamak lazım ama bu seferlik İtalyanların tescilli üzüm rakısı Grappa'dan söz edeceğim.
Makarna, pizza, risotto, hamur işine dayanan birçok tuzlu ve tatlılar, soslarda ise; balzamik sos, fesleğen sos, domates sos, zeytinyağı her yerde bulabileceğiniz vazgeçilmezleri. E bir de tabi ki İtalyan şarabı ve peyniri! Kahveleri ise onların en özel içeceği. Kahve içmeden neredeyse kimse güne başlamaz diyebilirim.
Jägermeister , Alman yapımı geleneksel Kräuterlikör olarak adlandırılan bir likör türüdür. 56 çeşit bitki ve baharattan elde edilen bir karışım olan içki , hazmı kolaylaştırıcı etkisi ve mide rahatsızlıklarını gidermesi ile ün yapmıştır.
Sake , Japonların pirinç ve tahıl tozundan yapılan ulusal içkisidir. Rakı ve tatlı şaraba da benzetilmektedir.
Grappa alkollü bir içecektir: hacmen yüzde 35 ila 60 alkol içeren üzüm bazlı bir İtalyan brendisidir. Şarapta olduğu gibi grappa 'nın tadı da kullanılan üzümlerin tipine, kalitesine ve damıtma işleminin özelliklerine bağlıdır.
| Rakı | |
|---|---|
| Ülke(ler) | Türkiye |
| Bölgesi | Osmanlı İmparatorluğu |
| Türü | Spirit |
| Ana malzemeler | Su, anason ve üzüm |
“Alkol faydalı olur mu canım!” demeyin. Jagermeister , içerdiği baharatlar sayesinde hazmı kolaylaştıran ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelen bir içkidir.
Kıbrıs'taki marketlerin raflarında kısa süre önce yer almaya başlayan Saki Rakı 'nın, Manisa'ya bağlı Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde 15.000 m2 alanda üretildiği, toplamda 35 milyon dolar yatırımla kurulan tesislerini gezdik.
Grappayı ve inceliklerini ADCO Gıda'nın davetlisi olarak ülkemize gelen İtalya'nın en ünlü grappa üreticilerinden Grappa Poli markasının sahibi Jacopo Poli ile konuştuk. Şarap yapımından arta kalan kabuk, sap ve çekirdeklerin damıtılmasıyla elde edilen alkollü bir içkidir.
Beyaz şarap bardağına yakın bir yapısı vardır. Grappa mutlaka soğuk tüketilmelidir. Genç grappa 8-12 santigrat derece, yıllanmış grappa ise 12-15 santigrat derecede içilir . Genelde shot olarak tüketilse de makbul olan, bardağında yuvarlayarak yavaşça keyfine varmaktır.
| Rakı | |
|---|---|
| Ülke(ler) | Türkiye |
| Bölgesi | Osmanlı İmparatorluğu |
| Türü | Spirit |
| Ana malzemeler | Su, anason ve üzüm |
İşte İtalyan yemek kültürü, italyan mutfağı özellikler ve tarihçesi.. İtalyan yemekleri çok sayıda meyve, sebze, sos ve et yemeğini içinde barındıran bir mutfaktır. İtalya'nın kuzeyinde balık, patates, pirinç, mısır, domuz eti ve peynir çeşitleri en çok kullanılan malzemelerdir.
Oda sıcaklığında 2-3 yıl rahatlıkla saklanabilirler.
SON YAZILAR
Egzotik roman nedir ve örnekleri?
6000 mAh kaç saat gider?
PUBG Mobile en az kaç RAM ister telefon?
Sibop nedir ne işe yarar?
Facebook profil resmi boyutu ne olmalı?
1 balya saman kaç TL?
Maliyet ve satış hesapları nedir?
Ibrahim tatlıses öldü mü?
Erol Taş oğlu kim?
Elazığ Bizmişen toki ne zaman teslim edilecek?
Sapanca golu hangi ilimizde?
Bakü denize girilir mi?
Haribo jelibon helal mi?
Mayasız poğaça hamuru akşamdan yapılır mi?
Bilgisayarda büyük küçük harf nasıl yapılır?
Gmail Fotoğraflar nerede?
Kitap verilen 4 peygamber kimdir?
Uzağın eş anlamlısı var mıdır?
Honda MSX 125 kac tl?
Denyo psikoloji ne demek?
Fikret Orman aslen nereli?
Kara astsubay meslek yüksek okulu hangi dersler var?
G-string ne anlama gelir?
URAW Cosmetics kimin?
Sabiha Gökçen Havalimanı Gebze nasıl gidilir?
Saçların ıslak görünmesi için ne yapılmalı?
Almanyada hemşire maaşları ne kadar?
Plaster ne işe yara?
Yılanın düşmanı hangi hayvan?
Dizel enjektör Temizleyici ne işe yarar?
Ikizler Memo Can daki Memo kimdir?
Ters rahim nasıl tedavi edilir?
Adli kusur ne demek?
Random mesaj ne demek?
Uzman doktorların maaşı ne kadar?
NUGA çikolata kimin?
Red z3 hatası nedir?
Hünkâr Beğendi Tarifi yanına ne gider?
Italyan içkileri nelerdir?
LBS açılımı ne demek?