Kıymayı ,yoğurma kabına alıp soğanı ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkıp ,kıymanın içine ilave ediyoruz. Galeta unu, yumurta ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz. Elimizle içli köfte yapar gibi oyarak kase şekli verip borcama diziyoruz . Köftelerin içini de garnitürlerle iyice dolduruyoruz.
Şekillendirdiğiniz köfteleri , dibini hafifçe yağladığınız bir borcama yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, köftelerin üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin .
Şekillendirdiğiniz köfteleri , dibini hafifçe yağladığınız bir borcama yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında , köftelerin üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin .
1900'lü yılların başlarında Bursa'nın İnegöl ilçesine göç eden Balkan Türkleri'nin beraberlerinde getirdikleri bu lezzet, yıllardır kuşaktan kuşağa aktarılıyor.
Unutulmaya yüz tutmuş yöresel pratik bir lezzet patates köftesi . Patates ; sebzelerin kralı diyebiliriz.
 
            
                SON YAZILAR
            
        Dukak Bey'in babasi kimdir?
Japonya kapsül otel kaç yen?
Sararmış yatak nasıl temizlenir?
Kelime-i Tevhid okunuşu ve anlamı nedir?
Natüralizm nedir maddeler halinde?
Düdüklüde et haşlama kaç dk?
Lise mezunu hemşire olur mu?
Kaju ağacı Türkiye'de yetişir mi?
Divriği Ulu Cami hangi beylik ya da devlet döneminde yaptırılmıştır?
Kamp yapmak icin izin alinir mi?