1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin . 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
Köy Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır ? Yağı ve naneyi tencereye koyup biraz kavuruyoruz salçaları biberleri de koyuyoruz suyunu koyup kaynatıyoruz daha sonra tarhanayı ve tuzotu koyup kaynadıktan beş dakika sonra kapatıyoruz. Servise hazırdır afiyet olsun.
Haşlanmış nohut, iri parçalar halinde doğranmış kuru soğan, kırmızı biber ve domatesi tencereye alın. Sebzeler sularını salacağı için az miktarda su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişirme işlemi sonunda püre haline gelen karışımı ocaktan alın. Ilınması için oda ısısında bekletin.
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır ? Ev tarhanamızı 1 su bardağı ılık suyla bir kapta 20 dakika bekletip ezin. Sıvı yağ ve salça kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine beş su bardağı su ilave edilir ardından ezdiğimiz tarhanayı ve baharatın tuzunu ekleyip kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
Yumuşatılmış tarhanalar elle yoğrulur ve suyu ile birlikte tencereye konulur. Suyu az ise biraz daha su konulur, tuzu ve biberi atılır. Arzu edilirse aşlık da burada ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı hafifçe kısılarak pişirilmeye bırakılır.
Kuruttuğum tarhana çorbası, benim tarhanam tadı ekşi olmadı zaten ekşi olmmaması için 4 gün içinde mayalanan hamuru serdim,torunum ekşi çorbaları sevmediği için öyle hazırladım aslında mayalanmış olarak 7 gün durması gerekiyordu. Ekşi olmasını isterseniz bol salça ilave ederek ekşi tadı elde edilebilir.
Toz tarhana , birçok yöremizde bu haliyle biliniyor ve tüketiliyor. Ana malzemeleri kimi zaman değişse de içine mutlaka; domates, etli kırmızı biber, yoğurt, un ve nane giriyor. Kimi zaman nohut ve mercimek ilave ediliyor.
Tarhana Çorbası – 6 Kişilik .
su bardağı yoğurt = 200 gr . yemek kaşığı yoğurt = 35 gr . çay bardağı yoğurt = 100 gr .
100 gram tereyağı = 7 yemek kaşığı eder. 125 gram tereyağı = 8,5 yemek kaşığı eder. 150 gram tereyağı = 10 yemek kaşığı eder. 200 gram tereyağı = 14 yemek kaşığı eder.
önce büyük bir tencereye suyla yoğurdu iyice çırpıp koyun ocağı açın sürekli karıştırın, yoksa kesilir, biraz ılındıktan sonra yavaş yavaş yarmayı eklemeye başlayın tuzunu ilave edin koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin yarmalar yumuşayıp koyulaşınca altını kapatın.
Soğuk bir kış gününün ardın sıcacık bir tarhana çorbası harika olur. Tarhanayı ıslatırken soğuk su, pişirme suyunda da sıcak su kullanmanız ve ilk pişim anında sürekli karıştırmanız önerilir.
SON YAZILAR
Gudubet karı ne anlama geliyor?
Ingilizce Upper Intermediate Hangi seviye?
Izmir metro Evka 3 Fahrettin Altay kaç dakika?
110 numarası nedir?
NOS nedir ne işe yarar?
Uşak Diş Fakültesi randevu nasil alinir?
Dewamke olayı ne?
Opel Astra yeni kasa fiyatı ne kadar?
Sağlıklı ve düzenli beslenme nedir nasıl olmalıdır?
Tik Tok kaydol nasıl yapılır?
Uyku tulumu ile uyuyan bebeğin üstü örtülür mü?
Ev yapımı tarhana çorbası nasıl pişirilir?
Tebbet Suresi kim için indi?
Antepsin şurubu ne için kullanılır?
Mezarlıklara bakarak yön belirlemesi yapılabilir mi?
Sivas Erzurum arası özel araçla kaç saat?
168 neden arıyor?
Pavurya yengeç nasıl pişirilir?
Taraça nasıl oluşur?
AYT fizik konuları Kaç soru Dağılımı?
Kıvanç Tekstil sahibi kimdir?
Psikoloji kpss hangi puan?
Taassup ne demek din kültürü?
Bilkent Uni ozel mi?
Sultan Alparslan'ın kaç oğlu vardır?
Osuruk böceği ne yapar?
Konserve kavurma nasıl tüketilir?
Sivas'ta Güneş saat kaçta doğuyor?
Yeşil mercimek çorbasına hangi baharatlar katılır?
Platon fenomen nedir?
Antalya Trabzon uçak biletleri ne kadar?
Zap kampı nerede?
Necef taşı nasıl anlaşılır?
Belkıs Akkale kac cocugu var?
Normal kesim ne demek?
İstiklal Marşı'mıza neden saygı göstermeliyiz?
Formula 1 kaç hız yapar?
Sitede balkonda mangal yakmak suç mu?
BMC Hisse adı nedir?
Saat hangi kola takılır neden?