Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.
Kırmızı Erik Marmelatı Tarifi Yapılışı Kırmızı eriklerimizi bir güzel yıkayalım, bıçakla dilimleyip ortasındaki çekirdeğini alalım, sonra robotta bir güzel çekelim. Ben eriklerin kabuklarını soymadım daha da güzel bir renk ve aroma veriyor. Çektiğimiz eriklermizi bir tencereye alalım ve üzerine şekerimizi boşaltalım.
Mürdüm Eriği Reçeli Kireçli Usulü Erikler yıkanır, ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır. Beş saat kadar kireç kaymağına yatırılır. Erikler kireç kaymağından alınıp bol su ile en az dört kez kireci gideriline kadar yıkanır. Tencereye erkler alınır, şeker ilavesiyle kısık ateşte yukarıdaki usulde pişirilir .
1 kilo mürdüm eriğini dörde doğrayın. Doğramayı bitirince erikleri tencereye koyup üstüne 5 su bardağı (yaklaşık 1 kg ) şekeri ilave edin.
Erik özellikle de mürdüm eriği, yaz aylarında mutlaka tüketilmesi gereken lezzet ve sağlık deposu meyvelerden. Bu meyvenin lezzetini kış aylarına da taşımak isterseniz yapabileceğiniz yürüyebileceğiniz en lezzetli yönlerden biri erik reçeli .
1. Vişne Reçeli : * İri ve olgun vişnelerden reçel yapılır. * 1.
Ocağın altını kısın ve kaynatmaya devam edin. Arasıra üzerinde oluşan köpük ve kabarcıkları delikli kaşığınızla başka bir tabağa alın. En az 2 saat bu şekilde kaynatın. Daha koyu kıvamlı istiyorsanız bu ölçüyü 15 dk uzatabilirsiniz.
Bu tarif standart bir şerbet tarifi olmakla birlikte tatlınızın miktarına ve cinsine göre şerbetin tarifi değişebilir. Suyu ve şekeri tencereye alın. Altını açıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın .
Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır . 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür. Hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır. Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
SON YAZILAR
DGS sayısal hangi dersler var?
Kurtlar Vadisi ilk senaristi kim?
Kestane Şekeri bayatlar mı?
Hz. Muhammed peygamberlik görevini kaç yaşında verilmiştir?
Kabataştan hangi adalara gidilir?
Kimya bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
Gaye ve nizam delili nedir kisaca?
Osmanlıya ilk matbaayı kim buldu?
Güveç hangi yağla yağlanır?
Maglev treni nedir nasıl çalışır?
Buzlar çözülmeden kimin eseri?
Avon ürünleri nasıl satılır?
Iki tane çeyrek kaç tane yarım eder?
Digitürk belgesel kanalları hangileri?
Melike Zobu kaç yaşında öldü?
Demir tozu ağaçlara verilir mı?
Getir Samsunda var mi?
Esenler Otogar ile Atatürk Havalimanı arası kaç km?
Karaköy tatlı nerede yenir?
Ping komutu ne işe yarar?
Fiat Albea 1.4 triger seti kaç km değişir?
Almanya vize randevusu veriyor mu?
Gmail hesabından nasıl çıkış yapılır bilgisayarda?
Mardin'in neyi meşhur yemek olarak?
Yılmaz Özdil kızı kim?
Chloe Loughnan burcu ne?
Bağcılar Kaymakamı kim oldu?
Yadımlama reaksiyonları nedir?
Güneş sistemindeki en soğuk gezegen hangisi?
Kedi Mari hangi lisede okudu?
Realizm nedir neyi savunur?
M1A metro kaça kadar açık?
Yılanın bacakları var mı?
Bedevî Tarikatı Nedir?
E devletten aile hekimi nasil degistirilir?
Egzoz muayenesi dışarıda yapılır mi?
Erime ısısı formülü nedir?
Homoseksüel ne demek?
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi hangi yakada?
Islami dönemin ilk dil ve edebiyat ürünleri hangi Türkçeyle yazılmıştır?..