Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.
Kırmızı Erik Marmelatı Tarifi Yapılışı Kırmızı eriklerimizi bir güzel yıkayalım, bıçakla dilimleyip ortasındaki çekirdeğini alalım, sonra robotta bir güzel çekelim. Ben eriklerin kabuklarını soymadım daha da güzel bir renk ve aroma veriyor. Çektiğimiz eriklermizi bir tencereye alalım ve üzerine şekerimizi boşaltalım.
Mürdüm Eriği Reçeli Kireçli Usulü Erikler yıkanır, ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır. Beş saat kadar kireç kaymağına yatırılır. Erikler kireç kaymağından alınıp bol su ile en az dört kez kireci gideriline kadar yıkanır. Tencereye erkler alınır, şeker ilavesiyle kısık ateşte yukarıdaki usulde pişirilir .
1 kilo mürdüm eriğini dörde doğrayın. Doğramayı bitirince erikleri tencereye koyup üstüne 5 su bardağı (yaklaşık 1 kg ) şekeri ilave edin.
Erik özellikle de mürdüm eriği, yaz aylarında mutlaka tüketilmesi gereken lezzet ve sağlık deposu meyvelerden. Bu meyvenin lezzetini kış aylarına da taşımak isterseniz yapabileceğiniz yürüyebileceğiniz en lezzetli yönlerden biri erik reçeli .
1. Vişne Reçeli : * İri ve olgun vişnelerden reçel yapılır. * 1.
Ocağın altını kısın ve kaynatmaya devam edin. Arasıra üzerinde oluşan köpük ve kabarcıkları delikli kaşığınızla başka bir tabağa alın. En az 2 saat bu şekilde kaynatın. Daha koyu kıvamlı istiyorsanız bu ölçüyü 15 dk uzatabilirsiniz.
Bu tarif standart bir şerbet tarifi olmakla birlikte tatlınızın miktarına ve cinsine göre şerbetin tarifi değişebilir. Suyu ve şekeri tencereye alın. Altını açıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın .
Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır . 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür. Hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır. Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
SON YAZILAR
Devleti Ebed Müddet nedir ne anlama gelir?
Bekir ismi kuranda geçiyor mu?
Ridde olaylarının sebepleri nedir?
Doğayı korumak için ne yapmamız gerekir?
Pekmeze limon sıkılıp içilirse ne olur?
Bilgisayarımın 32 bit mi 64 bit mi olduğunu nasıl anlarım?
1 adet fırında hamsi kaç kalori?
Pi sayısını kim icat etti?
Lazer fiziğin hangi alt dalı?
Kemalpaşa dolmuşları çalışıyor mu?
Avşa ismi ne demek?
Ruyada sarma içi gormek ne anlama gelir?
Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hangi bölümler var?..
Lucy 2 neyi anlatıyor?
Tümden gelim nedir örnek?
Turşunun üstü Beyazlarsa hastalık yapar mı?
Ayetel Kürsi Hatmi nedir?
Sulhi Aksüt ne is yapiyor?
Nazım Sangare Türk mu?
Erzurumspor neden kapandı?
Akdeniz balıkları nelerdir?
Aktif düzenleyici hesaplar nelerdir?
Yahudilerin din adamlarına ne isim verilir?
Gürcistan konsolosluğundan nasıl randevu alabilirim?
Burdur'un yüzölçümü ne kadar?
Ikizkenar dik üçgen alanı nasıl hesaplanır?
Meb e-posta nasıl girilir?
En dürüst burç hangisi?
Anbean mı an be an mı?
Tarık Akan Taş Mektep nerede?
Amerikada ehliyet nasıl alınır?
Ford Eco Mode nedir?
Oje ile porselen boyanır mı?
Ege Üniversitesi Tiyatro bölümü var mı?
Incir yaprağı hangi hastalıklara iyi gelir?
Baris Okan Belovacıklı kimdir?
Cast direktörü ne iş yapar?
Güreş oyunları nelerdir?
Neslihan Atagül kaç kilo boy?
Seda Sayan nerede yaşıyor?