Gelelim osuruk rekoruna. Guinness rekorlar kitabına göre Londralı Bernard Clemmens adlı bir adam, aralıksız 2 dakika 42 saniye ile bu konuda dünya rekorunun sahibiymiş.
osuruklar, sergilenen performans sırasında, açığa çıkardıkları ya da çıkarmadıkları seslere göre 2 ana türe ayrılırlar. bu türler sesli osuruk ve sessiz osuruk olarak isimlendirilmiştir. aslına bakarsanız, evrendeki bütün osuruk türlerini bu 2 ana başlık altında toplamak, bilimsel açıdan çok doğru bir yaklaşım değildir ...
önce karın bi güzel kasılır ki zart die cıkmasın, sora yavaas yavas kaslar gevsetilmeye baslanır ,aynen ayaanızı debrayjdan cektiiniz gibi yavasca ve kendinden emin bi şekilde, bu yapıldıı sırada kendinizi cok kastıınızı belli etmemeniz gerekmektedir. işlem tamamlandıktan soora ortamdan hızlıca uzaklaşılır.
Hapsedilen bu gaz, yiyip içerken yutulan hava, kandan bağırsaklara sızan gaz ya da bağırsaklarda oluşan kimyasal tepkimelerin ortaya çıkardığı gaz olabilir. ... Osuruk sesi aslında gazın hapsolduğu yerden kurtulmasıyla, rektumda yani kalın bağırsağın son kısmında yarattığı titreşimdir.
Tıp dilinde flatulans (Latince: salık vermek-ince kesmek), argoda osuruk , vücuttaki toksinleri atmanın bir yoludur. Türkçede gaz çıkarmak olarak da adlandırıldığı olur. Mide ve bağırsaklarda biriken aşırı miktardaki gazın baskı yapması sonucunda oluşur.
Hızlı yemek yenmesi ve hava yutulması nedeniyle kişilerin bünyesi gaz yapabilir. Bunun dışında sigara içmek, sakız çiğnemek sırasında yutulan havada gaz oluşumuna neden olur. Kişiler yaş aldıkça metabolizmada yavaşlamaktadır. Bu nedenle besinlerin bağırsaktaki hareketi de yavaşlamaktadır.
Bağırsaklarımızda sıkışan ve dışarı itilen gaz, boğucu kaslarımızın (bağırsakların kasılmasını sağlayan kaslar) kasılma miktarına ve sıkışmış gazın basıncına bağlı olarak çıkış sırasında bağırsak duvarlarını titretebilirler. Bu titreşimler, " pırt " sesinin nedenidir.
Yüksek lifli gıdalar tüketmek gazınızın fazla miktarda ve kötü kokulu çıkmasına neden olur. Bu durum lif içeren yiyeceklerin sindirim sisteminizde parçalanmasının uzun sürmesinden kaynaklanır. Uzun sürede parçalanan yiyecekler zamanla mayalanarak kötü kokuya neden olur. bu nedenle zamanla mayalanırlar.
Çıkardığınız gazın kokusu yararlı olabilir. Kulağa çılgınca gelse de yapılan araştırmada gaz çıkardığımız esnada açığa çıkan hidrojen sülfür bizi bazı hastalıklardan korur. Aşırı miktardaki kokulu gaz zehirleyici olabilir. Ancak az miktardaki bu gaz sizi felç ve kalp rahatsızlıklarına karşı korur.
SON YAZILAR
Manolya ağacı ne işe yarar?
Gmail gizlilik kontrolü nedir?
Rauf Faik Türk mu?
Total AB ve ABC ne demek?
Mortal Kombat 2021 hangi platform?
MIDI boy ne demek?
Flash bellek koruma nasıl yapılır?
Aloe Propolis krem ne işe yarar?
Ella Ertesi gün hapı kutuda kaç tane var?
Keratin neden yapılır?
Rüyada eski sevdiği erkeği görmek ne anlama gelir?
Mevlana Etme şiiri kime yazdı?
Kısa bir tiyatro metni nasıl yazılır?
Turkcell paket bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
Kuzuların Sessizliği kaç ödül aldı?
Rüyada kız çocuğunun kaybolması ne anlama geliyor?
Boğaziçi Üniversitesi FLED nedir?
Iğdır ın yöresel kıyafeti nedir?
Be Hey Dürzü şiiri kime ait?
Ekran kartına macun sürülür mü?
Devreden uyumlu 5 tarifesi nedir?
Kaplıca suları kimler için zararlıdır?
Kanal 7 de Hazreti Yusuf kaçta başlıyor?
Yeşil çaylı süt detoksu nasıl yapılır?
Elfida ismi Kuran'da geçiyor mu?
TTK kütüphane açık mı?
Dana Nuar yumuşak mı?
Ramiz dayı neden öldü?
En meşhur lahmacun nerenin?
3 çipli LED mi tek çipli mi?
Türkiye'nin gölleri nelerdir?
Hayalbozan büyüsü nedir?
Baydöner 1 porsiyon iskender ne kadar?
Bir sayının açıklığı nasıl bulunur?
Murat Boz neden boşandı?
Diyette güllaç yenir mi?
Hareli yeşil lens nedir?
Divanü Lügati't Türk ölçüsü nedir?
Hacle ne anlatır?
Excel Çözümle sekmesi nerede?