Önceden ısıtılmış fırın mangal etkisi yaratacağı için patlıcanlarız daha güzel közlenecektir. Ardından pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine ya da fırın ızgarasının üzerine patlıcanları dizin. Bir yüzünü 15 dakika, diğer yüzünü de 15-20 dakika arası közleyin.
Patlıcanları soyduktan sonra limonlu suda bekletebiliriz. Patlıcanları közledikten sonra ezin ve kararmaması için üzerine bir kaç damla limon damlatarak çatalla karıştırın. Közlenmiş patlıcanı salata şeklinde kullanacaksanız kararmaması için limon, yemeklik kullanacaksanız süt damlatmalısınız.
Fırında Közlenmiş Nefis Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanlar ve kapya biberler yıkanır, üzerlerine bıçağın ucu ile bir çizik atılır ki fırında patlamasın diye. Sonra fırına yağılı kağıt serilir ve patlıcanlar ile biberler döşenir. 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dk. boyunca közlenir .
Özellikle patlıcanları közleyecekseniz ve acılarını almak istiyorsanız yüzeyine bıçakla minik delikler açabilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave edip soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde 10-15 dakika kadar suda bıraktıktan sonra sudan çıkarıp kurulayarak közleyip ya da pişirebilirsiniz.
Patlıcan fırında veya ocakta kolayca közlenebilir. Hafif ateşte ocakta veya ocağın elektrikli bölümünde közleyebiliriz. Ancak ocağınızın biraz batabileceğini unutmayın. Basit köz tavaları da patlıcan közlemek için uygundur.
Fırında Nasıl Kaç Derecede Pişer? - Fırında patlıcan közlenirken çok dikkat edilmesi gerekir. Yıkanan ve iyice kurulanan patlıcanlar çatal ile delindikten sonra bir kenara alınır. - Tepsinin içerisine yağlı kağıt serildikten sonra patlıcanlar 220 derece fırında iyice pişirilir.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Patlıcanları yıkayın ve kurulayıp çatal yardımıyla üzerine delikler açın. Patlıcanları fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlamış olduğunuz fırının orta bölümüne tepsiyi yerleştirin ve 15.dakikada patlıcanları çevirin.
Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın. Poşetin ağzını bağlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Biraz ince tuz ekleyerek Büyük olasılıkla, patlıcanların rahatsız edici ve rahatsız edici acısını ortadan kaldırmak söz konusu olduğunda, en yaygın kullanılan doğal çözümlerden biridir: İnce tuz kullanın ve bir süre dinlenmelerine izin verin.. Bu basit ve gerçekten etkili bir yöntemdir.
SON YAZILAR
5 kilo pirince ne kadar yağ konur?
Türk Telekom mevsim 10 GB nasıl yapılır?
3 kameralı telefonlar kaç lira?
Ronit Gülcan kaç yaşında?
Kış ne zaman başlar ne zaman biter?
Erol Bilecik Kimdir Nereli?
3 cüz nasıl başlar?
Ahmet Arıman kaç yaşında öldü?
Antidepresanlar birden kesilirse ne olur?
Takipsizlik kararı verilen icra dosyası tekrar açılır mi?
Metrekare gramajı nasıl hesaplanır?
Sura ipek eşarp nedir?
Nobran nedir sözlük anlamı?
Kapıcılar Kralı yönetmeni kim?
Ketavel ilaç ne işe yarar?
Biber ve patlıcan fırında nasıl közlenir?
Cemaş hisse kimin?
Gönüllü anne nasıl olunur?
Adlaşmış sıfat fiil nedir örnek?
Uşak hangi bölgede yer alır?
Kararan ocak gözleri sabunla nasıl temizlenir?
Göktürk alfabesini kim kullandı?
Aldatan erkek pişman olup geri döner mi?
Hozan Dino nere?
PES 2020 Demo Pc kaç gb?
Van Merkez Van Erciş arası kaç km?
Tahkimat nedir çeşitleri nelerdir?
KPA aşısı nedir açılımı?
App Store indirme geçmişi nerede?
D&R ın kaç şubesi var?
Zeytin ağacı arasi kaç metre arayla dikilir?
Akülü araba 6 volt mu 12 volt mu?
Rüyada tanımadığın biriyle sevişmek ne anlama gelir?
Jennifer Lopez hamileyken kaç kilo aldı?
Barış Manço nereli ve kaç yaşında öldü?
Kalan kek buzluğa konur mu?
Bursa su abonelik ücreti ne kadar?
LinkedIn hesap kısıtlaması neden olur?
Higrometre neyi ölçer?
1 adet levrek kaç gram?