Ağustos : Çinekop, sarıağız, sinarit, kaya balığı , orkinos, sarıkanat lezzetlidir. İstavrit yine en lezzetli balıktır. Eylül: Kılıç ve sardalya balıkları hala lezzetlıdır. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç, ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır.
Mezgit ise etli ve lezzetli bir dip balığı olarak Ocak ayında bolca tüketilebilir.
Haziran ayında balıklar geçici olarak Karadeniz 'e ulaşırlar. Yaklaşan av yasağı ile birlikte de tezgahlar balıktan zayıflamaya başlar. TEMMUZ : Temmuz ayının balıkları ; çinekop, sarıkanat, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı , trança ve sinarittir. İstavrit çok lezzetlidir.
Ağustos . Palamut Ağustos çingene palamudu mevsiminin açtığı aydır. Sardalya, kılıç, mercan, sinarit, ıstakoz ve pavurya yine nefis lezzetlidir.
Sardalya. Sardalya, ülkemizde Ege Denizi kuzeyinde bolca yakalanan lezzetli ve bol bulunan bir balıktır. En lezzetli mevsimi temmuz-ekim ayları olan sardalya ağustos ayında yenebilen en lezzetli balıklardan biridir.
Mezgit ortalama boyutlara sahip olan en lezzetli balıklardan biridir. Genelde küçük balıklar daha lezzetli olmasına karşın, mezgitin tadını pek çok kişi sever. Tavuk balığı olarak da isim almasının temel sebebi, bol etli ve lezzetli olmasından kaynaklanır.
Balıklar denizde, tatlı sularda veya hem tatlı hem tuzlu sularda, suyun yüzeyine yakın ya da dipte yaşarlar. ... Dip balıkları : Bu balıklar deniz zemininde yaşarlar. Çipura, barbunya, dil, kalkan, kırlangıç, lahos, mercan, mezgit , tekir, pavurya, karides, ahtapot böcek ve ıstakoz bunlardan bazılarıdır.
Marmara Denizi'nde gezici balıklar , en çok nisan-mayıs ve ekim-aralık aylarında avlanmaktadır. Yerli balıklar olarak, kefal, karagöz, çipura, orfoz, lahoz sayılabilir.
Akdeniz'den Karadeniz'e Geçen Balıklar O yüzden Marmara'da lüfer mevsimi ağustos ayından sonra başlar.
Yılın her mevsimi kefal avı yapmak mümkündür. Ancak denizden yumurtlamak için sığ sulara gelip yumurta bırakan kefal balıkları daha lezzetli olacağından Ağustos-Eylül aylarında kefal tutmak daha doğrudur.
Temmuz . Sardalya Temmuzda sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir. Tekir, barbunya yine tadını devam ettirir.
Somon : İlk Bahar aylarında somon balığı yağlı ve eti çok lezzetli olur. Tavası, şişi, ızgarası, haşlaması, yahnisi ve buğulaması yapılarak tüketilir.
Eylül ayının gelmesiyle balık sezonu açılır. Yağmur suyunu alan palamut irileşir ve bollaşır, izmarit, istavrit, sardalya ve kılıcın tadı yerindedir. Bolca görülen kırlangıcın yanında lüfer azdır ama sezonu gelmiştir. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbunya, çinekop, çipura, kılıç ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır.
Somon : İlk Bahar aylarında somon balığı yağlı ve eti çok lezzetli olur. Tavası, şişi, ızgarası, haşlaması, yahnisi ve buğulaması yapılarak tüketilir.
Mezgit , lezzeti ve kılçıksız yapısı nedeniyle “tavuk balığı” olarak da bilinen bir tür dip balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da bolca avlanan mezgit , kış aylarında sık sık tezgahlarda karşımıza çıkar. ... Pulsuz bir balık olan mezgit , kolayca temizlenebilir. Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunur.
İşletim sistemi isimleri nelerdir?
Ya Kahhar zikri ne için okunur?
Arka sağ kaburga altında hangi organ var?
Yamuğun alanı nasıl hesaplanır örnek?
LGS sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?
Taze ısırgan otu nasıl kullanılır?
Tavuk kuluçka süresi uzar mi?
Dışarıda kalan margarin bozulur mu?
Birce Akalay annesi kim?
Büfe açmak için ne kadar para lazım?