Kahvaltılık Çemen ( Acuka ) Tarifi İçin Malzemeler Kekik, nane, karabiber, kimyon, kişniş, yenibahar, beştürlü, siyah pul biber (istediğiniz tüm baharatları damak zevkinize göre bırakabilirsiniz)
Baharat Ana | Karışık Baharat ( 7 Türlü Baharat ) Çiğ Köfte ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde ; Kekik, Kimyon, Pul Biber, Toz Biber, Nane, Çemen ve Sumak bulunmaktadır.
Çemen bitkisi hasat edildikten sonra makinede öğütülerek toz haline getirilir. Belirli oranlarda salça, baharat, sarımsak, ceviz, tuz ve su eklenerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanmadan sonra 2 saat kadar dinlenmeye bırakılan Acuka Çemen 'in farkı kavrulmuş olmasıdır.
Tarhanayı örtünün üzerine döküp üzerini de yine bir örtüyle kapatın. Bu şekilde doğrudan güneş görmeyen bir ortamda 21 gün mayalanmasını bekleyin.
SON YAZILAR
Beaufort ölçeği nedir 8 sınıf?
Amerikada üniversite sınavı var mı?
Istop oyunu nasıl oynanır?
Sol Ayağım adlı eserin türü nedir?
Kaktüs çürümesi nasıl anlaşılır?
Sen anlat Karadeniz filmi hangi kanalda?
Beden eğitimi öğretmeni olmak için hangi liseye gitmek gerekir?
Oruçluyken ağlamak günah mı?
Hangi gezegenlerin dolanma süresi dünyadan daha kısadır?
Dijital endüstriyel dönüşüm nedir?