Tarifimi anlatmaya başlıyorum büyük aşure kazanının içine buğdayı mızı kaynatmak için alıyoruz ilk bi 10 dakika kaynatıyoruz ve o ilk suyunu döküyoruz üzerine su ekleyip tekrar kaynatıyoruz ,bu süre 50 dk kadar sürüyor 50 dk nin sonunda buğdaylar patlayınca nohut, kuru fasulye, doğranmış kayısı, dut kurusu, kuru üzüm, ...
Öncelikle aşurede kullanacağınız bakliyatları 2-3 kere bol suda yıkayıp sonrasında tüm kirin çıktığından emin olduktan sonra haşlayın. Özellikle buğdayınızı ve kuru fasulyenizi haşlarken içerisine koyacağınız karbonat hem daha beyaz olmasını sağlar hem de daha hızlı pişmesine yardımcı olur.
Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, elma ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilen âşûre bekletilmeden kâselere boşaltılıp üzeri ceviz, fındık, nar, fıstık ve tarçınla süslenir. Bu malzemeden takriben 40-50 kişilik aşûre çıkar .
Aşure piştikten sonra kıvamı yoğunlaşan bir tarif. Bu nedenle tam ayarında pişirip ocaktan almak önemli. Diyelim ki çok koyulaştı, böyle durumlarda ocağın üzerine yeniden alın ve içerisine yoğunluğunu açacak kadar su ilave edin. Lezzet kaybı olduysa şeker de ilave edebilirsiniz.
SON YAZILAR
Kimler çakar takabilir 2021?
Kelile ve Dimne çevirisini kim yaptı?
Instagram kişi arama nasıl yapılır?
Anason ve rezene çayı bebeklere verilir mi?
Baykuş hangi okulun sembolü?
Yönetimin temel fonksiyonları nelerdir?
Infiniti hangi ülkenin malı?
YouTube iş ortağı programına nasıl katılınır?
68 plaka hangi şehir?
Meksika Biberi ne kadar acı?