1 /2 litreye eşittir. Yani yarımdır. 1 pet şişe yarımsa 2 pet şişe tamdır.
Cevap: 20 litre 20 kg eder .
Arıcılar Ziraat Torf (Özel Çiçek Toprağı) Bitki dikimi yapılırken mevcut toprakla karıştırılabilir. Bu sayede toprak verimi arttırılmış olur. Paketimiz 10 litre olup nem dengesine göre 2-3 kilogram arasıdır.
10 litre sütten ise 6,66 kilo yoğurt olur. Kolostrum (Ağız Sütü ): Süt vermeye başlayan hayvanın memesinden alınan ilk ürüne kolostrum adı verilir.
Haliyle 1 litre sıvı yağ 1 kilogramdan daha hafiftir. 1 litre sıvı yağ yaklaşık olarak 900 – 920 gram arasında değişmektedir. Yani halk arasında 5 litrelik sıvı yağ bidonları 5 kg sıvı yağ şeklinde biliniyor olması yanlıştır. 5 litrelik sıvı yağlar yaklaşık 4,5 kg ağırlığındadır.
CEVAP:35 Kilogram kolay gelsin.
Normalde 2 litre sütten , 1 kilo yoğurt elde edilirken, jelatin katıldığında, 1 litre sütten 1 kilo yoğurt elde edilebiliyor'' dedi.
> 40 kg sütten 24 kg yoğurt elde edilir.
Ancak tavsiyemiz yoğurdunuzu elde ettikten sonra her zaman bir kap içinde buzdolabında maya saklamanız olacak. Yoğurt mayası ne kadar konulmalı: Mayanın ölçüsüne gelince... Bir litre süte 1 yemek kaşığı maya önerilir genelde. Oktay Usta'nın tarifinde bu oran 3 litre süte bir çay bardağı olarak veriliyor.
Yoğurt mayası ne kadar konulmalı: Mayanın ölçüsüne gelince... Bir litre süte 1 yemek kaşığı maya önerilir genelde.
Daha sonra ufak bir kabın içerisinde yoğurt mayası, şeker ( şekeri koymamızın nedeni yoğurt mayasını aktifleştirip yoğurdun çabuk ve güzel mayalanması için) ve birazcık tuz (tuzu koymamızın nedeni yoğurdu daha bir lezzetli yapıyor ve yoğurdun ekşi olmasını engelliyor) karıştırıyoruz.
Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.
Ardından koyun sütünü tencereye koyup kaynama noktasına kadar pişirin. Yani fokurdayınca ocağı kapatın. Sütü ocaktan alıp ılımaya bırakın ve parmağınızın dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde- ki bu 40 derecedir-, koyun sütünüz mayalamaya hazırdır demektir.
( PH ı düşer.) 4- İdeal mayalama süresi 45-50 °C sıcaklıktaki bir ortamda ( fırın vb ) 3,5 – 4 saat bekletmektir. Daha uzun süre mayalanması yoğurtta sulanma ve ekşimeye neden olabilir. 5- Mayaladığınız yoğurt tutmuş ise 8-10 °C sıcaklıkta buzdolabında 24 saat bekletiniz.
3- Yoğurt en iyi 42-45 derece arasında mayalanıyor ama siz 42 derecede mayalayıp birde buzdolabından mayayı çıkartıp yaparsanız ısı iyice düşer. Mayanızı ılık sütle inceltip hem sütün hem mayanın derecesini eşitlemeye çalışırsanız çok daha iyi sonuç alırsınız.
Eğer fırınınızda " yoğurt ayarı" olarak belirtilmiş bir ayar varsa bu ayarı kullanarak, yoksa fırını 50 derecede çalıştırarak bir süre bekleyin. 5 dakika yeterli olacaktır. 5 dakika sonra fırını kapatın, içine hazırladığınız mayalı sütü ağzı açık olacak şekilde yerleştirin ve bu şekilde 5-6 saat kadar mayalandırın.
Kağıt havlu kavanozdaki buharı çekecek ve yoğurdun sulu olması önleyecektir. Battaniye kavanozların üzerini kapatacak, sıcaklığını muhafaza edecek şekilde şekilde sıkıca sarılır ve 3-3,5 saat mayalanmaya bırakılır. Eğer fazla bekletirseniz yoğurt ekşi olur.
Yoğurt mayalamakta kullanacağınız süt hazır yani pastörize edilmiş ise yoğurt tutmaz . ... Ancak sütü çok fazla soğutursanız yapmış olduğunuz yoğurt yine tutmaz . Sütü mayaladığınız tencerenin ağzının hava almayacak şekilde iyice kapatılması ardından da tencerenin sarılması gerekir.
Ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle fırınımızı 75 dereceye ayalıyoruz. Sütümüzü de bu fırında 1 saat boyunca bekletiyoruz. Ben borcamda fırına verdim. Mayalanan yoğurdu hemen fırından çıkartmıyoruz, soğumasını bekliyoruz. Soğuyan yoğurdu dolaba alıyoruz ve istediğimiz zaman afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.
Maya için kullanacağınız yoğurt hazır yoğurt ise yoğurt sulu olur. Yoğurt yaparken, kesinlikle köy yoğurdu kullanmaya dikkat etmeli, eğer bulamıyorsanız süzme yoğurt kullanmalısınız. Sütü kaynattıktan sonra mayalamak için ılımasını bekleyin. Ancak sütü çok fazla soğutursanız yapmış olduğunuz yoğurt yine tutmaz.
EĞER YOĞURT TUTMADIYSA Sütü çok ılık mayaladığınız için tutmadıysa, yoğurt kabını sıcağa yakın su dolu bir leğenin içine oturtup üzerini kapatın. Dikkat edin içine su girmesin.Birer saat arayla kontrol edin.Tutmuşsa sudan çıkarın.
SON YAZILAR
Vikings dizisi final yaptı mı?
Saim Orhan Şu an ne iş yapıyor?
KFC hangi ülkenin markası?
Photo Editor ücretli mi?
10 TL nin üzerinde kim var?
Vücudun sol tarafında hangi organlar var?
Cem Yılmaz hangi bölümden mezun?
Ters eğik çizgi nasıl yapılır?
Sofia hangi ülke ismi?
1 litre su kaç pet şişe?
Boş küme nasıl belirlenir?
iPhone garantiye verdim ne zaman gelir?
Single ne anlama geliyor?
Kurbağaların kaç kalbi var?
Mehir en az kaç gram altın olmalı?
Istanbul Abant arası otobüsle kaç saat?
La Case de papel 2 kısım kaç bölüm?
IOU hangi üniversite?
Araba türkiyeye ne zaman geldi?
Ilıca otelin sahibi kim?
Kriminal ne demek TDK?
Akbank Neo kartla alışveriş yapılır mı?
Tefal ve Rowenta aynı mı?
Antep fıstığı cümle içinde nasıl yazılır?
Afyon Sandıklı kaplıcaları hangi hastalığa iyi gelir?
Internet icat mı keşif mi?
Rüyada kahverengi renk ne anlama gelir?
Bom vinç nedir?
Türkiye'de ilk çamaşır makinesi ne zaman kullanıldı?
Işinin ehli olana ne denir?
Eyüp Üsküdar Vapuru saat kaçta?
Odysseia destanı hangi millete aittir?
Mikro kaynak ne kadar kalıcı?
2 parmak işareti ne anlama gelir?
Masumlar Apartmanı Ege kaç yaş?
Ergitme ne demektir?
Islamda hu çekmek ne demek?
Montrö Boğazlar Sözleşmesi bizi kim temsil etti?
Alamut Kalesi kitabının yazarı kimdir?
Aziz Sancar Kimdir Kısaca Özet?