Salep , şeker ve soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alması için sütü kaynatın. Salep süte kıvamını verdiğinde ocaktan aldığınız salep karışımını bardaklara paylaştırın. Tarçın ilave edip sıcak olarak bekletmeden bir tutam sevgiyle servis edin.
Toz şeker ve toz salep ayrı bir kapta karıştırınız. ( 1 litre süt için 6,7 gr salep ortalama 2 çay kaşığı olmakta. Toz şeker de sizin damak tadınıza göre normal olan 1 litre süte 2 yemek kaşığı toz şeker ama siz bunu kendi isteğinize göre ayarlaya bilirsiniz. Dilerseniz şekersiz salep de yapabilirsiniz.)
En pahalı şekli ile ortalama 2020 toz salep fiyatı kalitesine göre 400 TL ile 1750 TL arasında değişebilmektedir.
Salep yapımı için mutlaka toz salep almanız gerekmektedir. ... Malzemelerimizden 5 su bardağı sütü , 1 yemek kaşığı toz salebi ve toz şekeri bir tencereye koyun. Ocağın altına orta ateşte açın ve bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak sütü kaynatın.
Süt ateşe konup ısınıp taşma devresini aştıktan sonra 30 dakika ( 1 kg için 1 dakika) normal ateşte kaynatılacaktır. Bu süre tamamlandıktan sonra ateş hafif kısılacaktır. Bu kaynama süresince süt kepçe ile karıştırılacaktır. 7200 gr şeker ile 180 gr iyi salep ayrı bir kapta karıştırılacaktır.
Eğer bu sütü tartarsanız yaklaşık 1.026 Gr geldiğini görürsünüz. Yani 1 lt süt 1 kilo ediyor, hatta birazcık daha fazla.
Kastamonu taş köprü, Yozgat ve bucak olarak en iyi salep burada yetişmektedir. Kış mevsiminde evlerimize konuk olan salep bol tarçınla içimizi ısıtmaktadır. Salep orkide gibi yetişen kökleri toplanan ve toz haline gelen birçok üründe kullanılmaktadır.
Salep , Orchidaceae (orkideler) ailesinin birçok türünün toprak altı yumrularından elde edilen tozla hazırlanır. Salepgiller familyasından; tel köklü otsu bir bitkidir. Kökünde 2 tane yumru vardır. Bu yumrular nişasta benzeri glucomannan ismi verilen bileşikler içerir.
Çeşitli kullanım alanları var. Saf salepi dondurma yapımında kullanabilirsiniz, ya da muhallebilerde, ama ben en çok kış aylarında içmesini severim. 50 gr. aldığınız saf salepten iki kişi için baya bi salep çıkar. 1 su bardağına bir silme çay kaşığı diye düşünürseniz bol bol içersiniz.
Türkiye'de yılda 200 ton salep üretiliyor. Bunun 150 tonu Bucak'tan geçiyor. Çünkü kaliteli salebin büyük bölümü Toroslar'da elde ediliyor” dedi. 8 kilo salep kökünün kaynatılarak 1 kilo salep elde edildiğini belirten Çangır, kilosunun 4 lira arasında değiştiğini söyledi.
SON YAZILAR
Ayedaş Sözleşme iptali nasıl yapılır?
Fuel oil içinde ne var?
Sınıf ve okul risk haritası nedir?
Yaprak Dökümü romanının konusuna göre türü nedir?
Hangi niteliği hangi duyu organımızla algılayabiliriz?
Yasemin Sarmaşık soğuğa dayanıklı mı?
Un helvası Topaklanmaması için ne yapmalı?
3 dereceye kadar sıhri hısımlar kimlerdir?
Yeşim resmi kaç yaşında Tiktok?
Bugün Gremse Altın ne kadar?
Göbek bandı nasıl kullanılır?
FIFA 21 konsept kadro nedir?
Hata Kodu 233011 ne demek?
Ilkokul diploma kayıt örneği nereden alınır?
1 5 emsal ne demek?
Ebu Mansur El Maturidi eserleri nelerdir?
Rasyonel sayılar kümesinin bir alt kümesi nedir?
Akil almaz nasıl yazılır?
Okul sporlarına nasıl giriş yapılır?
Istanbul İzmir yolu ne zaman bitecek?
Vatan Şaşmaz ilk eşi kimdir?
Evde kedi bakmak sünnet midir?
Sarelle nin sahibi kim?
549 lu numara hangi operatör?
Kongo Havzası neden seyrek nüfuslu?
Araç yol bilgisayarı ne işe yarar?
Hacibül Hüccap kimdir?
Türkiyede dijital karasal yayın ne zaman başlayacak?
Yasmin zayıflatır mı?
12 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?
Paravertebral nedir ne demek?
Tıp Mühendisliği nedir maaş?
Spongioz ne demek?
Merkezi atamalar kadrolu mu?
Emzirirken maydanoz suyu içilir mi?
Van Erciş arası kaç saat sürer?
Polis Spor mülakatı kaç saniye?
Samsung çamaşır makinesi deterjan nereye konur?
HR birimi nedir?
7 ay burcu nedir?